Teden otroka 1.b in 1.c

“Ali ste vedeli, da imamo tudi otroci svoj teden? Ne samo en dan, kar ves teden je samo naš teden. In učiteljice so poskrbele, da bo Teden otroka ostal še dolgo v naših spominih. Pričarale so nam resnično nepozaben teden s številnimi obiski in dejavnostmi. Teden smo otvorili precej energično, saj nas je obiskal mojster borilnih veščin, gospod Miki. Z njim smo se pogovarjali o nenasilju in samoobrambi. Najbolj pa nam bo ostal v spominu stavek, s katerim je zaključil naše srečanje: “Z nasiljem ne rešimo nikoli ničesar, in ker lepa beseda lepo mesto najde, naj bo v našem vsakdanu čim več pogovarjanja.”

Ponedeljku je sledil barviti torek in obisk gospe Mojce. Mojca je frizerka, ki je s svojim skrivnostnim kovčkom vstopila v naš razred. Še sanjalo se nam ni, da bodo naše glavice po njenem obisku vse barvite in urejene. Predstavila nam je material s katerim Mojca ureja stranke in na koncu uredila še naše razmršene laske. Počesala jih je, nekaterim spletla kitke in pobarvala naše čopke z modro, zeleno in roza barvo. Lepo urejeni smo se odpravili na glasbeni koncert v Oš Koper. Moramo vam povedati, da so prav vsem stopile v oči naše barvito urejene glavice.

V sredo smo urico pouka in malico preživeli kar na terasi ob naši učilnici. To je bil naš najlepši del, saj smo prisluhnili ptičjemu petju, opazovali spreminjajočo naravo in se prepustili božanju sončnih žarkov.

V četrtek smo dan pričeli v ritmu glasbe, saj smo pri uri angleščine plesali s četrtošolci.

V petek pa smo ponovno imeli obisk. In ne samo enega, celo dva. Zjutraj sta nas obiskal medicinski sestri. Prebrali sta nam najbolj zanimivo pravljico, pravljico o konju Mišku, ki je obiskal zobozdravnika. Pogovarjali smo se o pomenu umivanja in o sami skrbi naših zobkov. Nato je sledil obisk cvetličarke Teje. Tudi gospa Teja je v naš razred vstopila s skrivnostnim kovčkom. Tudi ona je v njem skrivala pripomočke, ki jih uporablja pri svojem delu. Pokazala nam je, kako sestavi šopek, kako naredi venčke in kako oz. s čim nahranimo naše rožice, da bodo dolgo živele. To seveda ni bilo vse. Z njo smo iz naravnih materialov izdelali jesenske gobice in želodke. Z jesenskim ustvarjanjem smo tudi zaključili naš teden.

Ali se strinjate z nami, da smo imeli resnično nepozaben teden?

 

Učenci 1.b in 1.c razreda z učiteljicami Barbaro, Sandro in Alenko.”

(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1)