Phoneout gredo na polfinale POPRI

Veseli nas, da vam lahko predstavimo dosežke naših učencev, ki so se letos odločili stopiti na pot inovacij ter podjetništva. Na letošnjo prijavo na tekmovanje POPRI smo bili priča izjemnemu angažmaju dveh ekip učencev, ki sta zagnano delali na svojih poslovnih idejah od septembra do februarja.

Ekipa Phoneout (Iris Baruca in Lea Vatovec) je razvila aplikacijo, ki ni le tehnološko inovativna, temveč tudi izjemno družbeno koristna. Njihova aplikacija spodbuja mlade k gibanju, hkrati pa zmanjšuje prekomerno uporabo družbenih omrežij, kar je v današnjem svetu izjemno pomembno. Naši učenci so zares pokazali, kako tehnologija lahko služi v dobrobit vseh.

Ekipa LightBulbs (Zala Abram, Jaka Potočnik, Aurora Rakar, Anja Škvarč in Erik Zorko) pa je šla še korak dlje in razvila napravo noDrunkDrive. Njihova inovacija se osredotoča na preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola.

Ponosni smo, da se je ekipi Phoneout uspelo uvrstiti med 12 polfinalistov izjemno konkurenčnega tekmovanja POPRI, ki je letos privabilo rekordno število mladih iz vse Slovenije. Iz Primorske regije, v katero se uvrščamo, je bilo prijavljenih 93 ekip.

Iskreno čestitamo obema ekipama za njihovo trdo delo, inovativnost in ustvarjalnost.

Ekipi Phoneout želimo obilo uspeha v polfinalnem delu tekmovanja in držimo pesti za njihovo uvrstitev v veliki finale.

Šolske mentorice

(Skupno 138 obiskov, današnjih obiskov 1)